25/09/2022

Sve vijesti na jednom mjestu

Bh. građani objavili smrtovnicu grijanju: Ispraćaj će se obaviti na dan izbora

2 min read
Bh. građani objavili smrtovnicu grijanju: Ispraćaj će se obaviti na dan izbora

Građani nekoliko dijelova Tešnja imaju problema s grijanjem – te su mu objavili smrtovnicu i zaljepili u više dijelova grada.

“Duboko smrznuti, oboljeli i klimama ugrijani, obavještavamo stanovnike Čaršije, Simetrala i Krndije da je naše gradsko parno grijanje preselilo 24.1.2022. uslijed komplikacija sa nesposobnom, ali podobnom administracijom i nadzornim odborom u svojoj 38. godini života.

Germany v Spain – Match Highlights – Main Round
Ispraćaj će se obaviti na dan izbora, 2.10.2022. na glasačkim mjestima općine Tešanj.

Ožalošćeni: stanovnici mjesne zajednice Tešanj i svi drugi ljudi koji žele da žive u uslovima koji su normalni za XXI vijek.

Optuženi: načelnik i općinsko vijeće Tešanj, stanovništvo koje prodaje gas za 50 KM, stanovništvo koje glasa za ‘naše’, te jadni rudari iz Zenice koji su štrajkovali za svoja prava.

Nek nam je dragi bog na pomoći, gdje god živimo. Amin!”, poručili su građani.

Gradska toplana je ranije rekla da su na vrijeme izvršili pripreme za nabavku uglja, ali da je problem nastao usljed štrajka rudara, ali i kvara na komori za separaciju Rudnika mrkog uglja Zenica.

“Prekidom štrajka i nastavkom isporuke došlo je do problema u kvalitetu uglja iz rudnika Zenica iz razloga što je prestala s radom komora za separaciju. Sve količine od tog perioda do danas ne odgovaraju kvalitetu i mi ne možemo postići temperature u našim kotloviskim postrojenjima”, kazao je za Federalnu TV Enes Galijašević, direktor JP Toplana Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.