25/09/2022

Sve vijesti na jednom mjestu

DRUGOVI I DRUGARICE OBRAĆA VAM SE JOSIP BROZ TITO: Evo šta bi rekao da ustane ispod zemlje

3 min read
DRUGOVI I DRUGARICE OBRAĆA VAM SE JOSIP BROZ TITO: Evo šta bi rekao da ustane ispod zemlje

Pismo Josipa Broza Tita” će sve ona koji ga osuđuju natjerati da se zamisle.

“Dragi moji Jugoslaveni,čujem da me mrzite i da mi sve po spisku psujete. Govorite da sam bio diktator, gušio slobode, slao u zatvor nevine, naređivao ubistva, kao predsjednik FNRJ i SFRJ zadužio sve vas čak i vašu djecu, unuke i praunuke. Tvrdite da sam zabranio ispovjedanja vjere, te da sam osnovao društvo privilegovanih dok je narod bio željan svega.

Slobodno me mrzite, ali zaboravljate jednu stvar a to je da sam bio predsjednik države koja bila kao u feudalnomm dobu, bez fabrika, a procenat nepismenosti bio je visok, a bolesti koje su iskorjenjene u Evropi i dalje su harale po cijelom Balkanu. Znate li koliko je kilometara pruga i puteva izgrađeno za vrijeme moje ”diktature”?

Koliko bolnica je izgrađeno, a tek škola i univerziteta, zatim fabrika, pa kakvu smo samo vojnu industriju izgradili. Koliko ste radničkih odmarališta imali, prvenstveno na moru? Djeca su imala jako dobre škole, jugoslovenski pasoš je bio cjenjen.

Piznajem, bio sam diktator, jer nisam dozvolio da Rusi i Amerikanci komanduju. Tačno je da sam bio sam diktator, jer nisam dozvoljavao da neko bude gladan. Naređivao sam da svaki radnik ima stan od firme u kojoj radi .
Priznajem, iz dna duše sam prezirao zaostalost i koristio sam svoj autroritet da svako djete ide u osnovnu i srednju školu i na besplatan fakultet. Najbolje usluge liječenja morale su da budu obezbjeđene na VMA u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu i to potpuno besplatno.

Mrzite me jer sam kriminalce slao na Goli otok, a to je nešto što bih opet uradio samo da obezbedim svakom djetetu u svojoj diktaturi
miran san .U tome sam uspio. Svako ko je pošteno radio svoj posao, nije išao na Goli otok.

Mrzite me jer sam naredio ubistva kvislinga i drugih izdajica 1945-te. Šta sam trebao? Da ih poštedim, a klali su nedužan narod četiri godine. Mrzite me jer sam naredio ubistva nekolicine sveštenika, popova i hodža, ali sam ostavio u životu više od 99 odsto njih, naredio sam da se smaknu samo oni koji su blagoslovljavali koljače.

Diktator, nije dozvolio razvoj demokratije! Sve sam vam dao. Možda niste imali stranke ali ste zato imali SSO, SK, sindikate, SUBNOR, razne
radničke savjete, priliku da se ponašate demokratski i da uvežbavate demokratske procese. Zamjerate što niko nije mogao napredovati ako nije bio član partije! Pitam vas ko sad napreduje u vašim demokratskim državama? Sigurno nisu nezavisni intelektualci!?

Sve sam vam dao i šta ste vi uradili? Sve ste uništili! Gdje su vam sad škole, fabrike Sta. univerziteti? Koliki vam je natalitet? Da li ste srećni ili nesrećni? Kupujete li nekretnine? Svojim parama ili na kredit? Čije su banke? Čiju hranu konzumirate uvoznu ili domaću? Ko je kum vaše djece? Možda komšija i prijatelj neke druge nacije ili toga više nema? Gdje su vaša djeca , da li su već pobjegla u inostranstvo?
Možete li da živite od penzije?

Uvijek sam vam govorio – čuvajte bratstvo i jedinstvo. Sad vam švabe uvaljuju priču o Evropskoj uniji! Imali ste uniju jaču od njihove sa vojskom, policijom,besplatnim školovanjem i liječenjem, bankom, minimalnim uvozom.

A sad možete dobiti samo njihovu vojsku i policiju, banke da vas pljačkaju, proizvode i demokraciju”

Izvor: Buka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.