25/09/2022

Sve vijesti na jednom mjestu

IMALA SAM JAKO RIZIČNU TRUDNOĆU

1 min read
IMALA SAM JAKO RIZIČNU TRUDNOĆU

Imala sam jako rizičnu trudnoću. Buvalno mi je život visio o koncu, ali nisam željela prekinuti trudnoću, željela sam da muž i ja imamo bebu. Godinama smo pokušavali i jednostavno to je bila zadnja šansa.

Međutim, iako sam se čuvala, 5 mjeseci preležala u krevetu porodila sam se prije vremena i do mnogo prije. Rodila sam djevojčicu koja je bila teška samo 650 grama, bile smo a rubu života i ona i ja. Nekoliko sati nakon poroda bilo je jasno da sam ja preživjela, ali moja mala djevojčica se tek trebala izboriti za svoj život.

Bila je prepuštena sama sebi i ljekarima. Konstanto je bila u inkubatoru, a nakon skoro dva mjeseca borbe moja kćerka je uspjela da se oslobodi “okova” inkubatora i kao sve zdrave bebe da izađe iz bolnice. Ljekari su predviđali da bi mogla imati određenih problema u razvoju, ali za sada, a ima već 3 godine i 2 mjeseca ona je više nego normalno i zdravo dijete. Prohodala, propričala kao i sva druga djeca, vesela, rastrčana… ma pravi mali zvrk, prosto ne staje i miruje samo kada spava. Kada je gledam često plačem od sreće. Koliko je drugačijih scenarija moglo biti, a desio se ovaj najbolji mogući. Živa i zdrava je… živa i zdrava ona… UH, evo opet plačem dok ovo pišem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.