25/09/2022

Sve vijesti na jednom mjestu

Odgojio me je otac koji ima Daunov sindrom i zahvaljujući njemu, koji je toliko poseban, danas sam ljekar

2 min read
Odgojio me je otac koji ima Daunov sindrom i zahvaljujući njemu, koji je toliko poseban, danas sam ljekar

Uobičajena zabluda o osobama sa Daunovim sindromom je da ne mogu da imaju djecu. Ono što je istina jeste da žene sa ovom dijagnozom mogu da rađaju, a u izuzetno retkim slučajevima i muškarci mogu da postanu očevi.

Jad Issa, muškarac sa Daunovim sindromom iz Sirije, ne samo da je dočekao dijete sa svojom ženom, već ga je i odgojio i omogućio mu da završi studije medicine i postane doktor.

Tea May Help You Live Longer, Study Says

Kad se rodio Jadin sin Sader, svi su bili presretni, a s obzirom na to da se radilo o prvom djetetu Jad kaže kako su ga malo i razmazili.

Sader se uvijek rado prisjeća da se kao dijete osjećao jako voljenim i da bi njegov otac provodio vrijeme s njim igrajući razno-razne igre.

Jad je uložio sav svoj trud kako bi njegov sin ostvario svoje snove. Radio je u mlinu za pšenicu i tako je počeo da štedi novac za sinov fakultet. Učinio je sve što je bilo u njegovoj moći kako bi izdržavao svoju porodicu, a kako kaže Sader, očev naporan rad i predanost da mu pruži najbolju moguću budućnost inspirisali su ga da postane ljekar.

  • Mislim da bih bio mnogo manje uzbuđen zbog života i mnogo manje strastven u onome što radim da nisam imao svog posebnog oca – napisao je uz fotografiju sa svojim tatom.

Sader je sada stomatolog, što je jedna od najboljih i najplaćenijih karijera u Siriji, a Jadovoj sreći nema kraja.

Pričajući o mami i tati, Sader je rekao da uprkos tome što su decenijama zajedno, ljubav među njima je toliko jaka kao da su se juče vjenčali. Navodi kako se oni savršeno razumiju, da obožavaju da idu zajedno u šetnje, a da nekada samo sede i razgovaraju satima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.