Muzika

TRAGIČNA SUDBINA IPČETA AHMEDOVSKOG: Bio je na putu da OSVOJI pjevačku scenu, a onda mu je HIT u 28. godini prognozirao SMRT

Tragična sudbina slavnog Ipceta Ahmedovskog nikoga nije ostavila ravnodušnim, a iza sebe je ostavio velike hitove.

Poznati pjevač Ipče Ahmedovski ostao je zauvijek upamćen, uprkos tome što su njegov život i karijera okončani tragično, nakon saobraćajne nesreće u kojoj je pjevač izgubio život u 28. godini života, na Ibarskoj magistrali kod sela Šopići kod Lazarevca.

Ahmedovski je brzo osvojio srca publike svojim glasom, a svojim vokalnim sposobnostima prijetio je nadmašiti mnoge poznate pjevače i tako zasjesti na tron ​​najveće jugoslavenske zvijezde. Međutim, sudbina je htjela drugačije.

Da je živ, pjevač bi danas imao 57 godina, a vjerojatno bi bio jedan od omiljenih pjevača u regiji. Inače, Ipče je brat pjevača Jašara Ahmedovskog, a imao je i zanimljiv nadimak.

Naime, talentiranog pjevača svi su zvali Mali Rambo, a nadimak nije nastao slučajno. Novica Urošević stekao je zanimljiv nadimak, jer je, kako je rekao, pjevao “razlomno”, oštro i čisto, visoko koliko je samo mogao, bez imalo napora i “pukotina u glasu”.

Unatoč tome što nije dugo živio, iza sebe je ostavio bezvremenske hitove, činio je čuda, kako je rekao u svojoj pjesmi. Ostali hitovi su “Da ti namestim krevet”, “Oči crne, oči plave”, “Volim te, ima te”, “Čuda sam činio” i mnogi drugi.

Kobne večeri, prije odlaska u Vreoce gdje je živio sa djevojkom Zlatom Sinđelić, sjedio je u kafani sa društvom i zabavljao se, ne sluteći da će uskoro doživjeti tragediju. Izlazeći s parkinga, samo trenutak nepažnje bio je dovoljan da se njegov sportski i luksuzni “mercedes” velikom brzinom zabije u šleper koji mu se našao na putu. Nije mu bilo pomoći, prenosi Nportal.

Njegov brat Jašar Ahmedovka posvetio mu je tri pjesme koje su također postale veliki hitovi: “Tamo si ti”, “Spavaj, spavaj ti” i “Nebo tajnu krija”.

Na posljednjem albumu bila je tada vrlo popularna pjesma “Kad nestranem jednog dana”. U njoj je, prema nekim mišljenjima, predvidio vlastitu tragediju, a tekst pjesme glasi:

“Kad jednog dana nestanem, oko mene će biti mrak, naći ćeš nekog drugog, nećeš izdržati sam. Eh, kad bih mogao oživjeti i vidjeti tog. Pokraj tebe nek zajecam, pa opet nek crknem.Kad nedjeljom bude koledao, pjevat će se moje pjesme, dok ti s njima pleši Da će ti oči za mnom plakati. Dugo sam bolestan, i polako gubim nadu, kome ću te ostaviti, srećo moja, tako mladu.”

(Stil)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *