Svet

OVAJ TRIK SVAKA DOMAĆICA MORA ZNATI: Dodajte 1 tajni sastojak i bijelo meso više nikada neće biti suho

Bijelo meso je najzdravije kuhano, a zanimljivo je da 80% kalorija u bijelom mesu dolazi iz proteina, a samo 20% iz masti.

Njegova niska kalorijska vrijednost pozitivno utječe na mršavljenje, a velika količina proteina pomaže tijelu u izgradnji mišića.

Ovo nije jedina prednost bijelog mesa. Naime, ne sadrži ugljikohidrate pa mu je glikemijski indeks jednak nuli, što ga čini preporučljivom vrstom mesa za sve koji se bore s inzulinskom rezistencijom.

Bilo da ste na dijeti ili pazite na zdravlje, kuhano ili pečeno bijelo meso najbolji je izbor, ali ga takva termička obrada može previše isušiti.

Bijelo meso je suho i gumenasto ako nije pravilno pripremljeno, a ako ga prepečete ili izložite višoj temperaturi dodatno ćete pokvariti okus.

Postoje kolači koji će vam pomoći da čak i kuhano bijelo meso uvijek bude sočno i ukusno. Prije nego počnete kuhati, meso potpuno odmrznite. Također, jako je važno staviti ga u kipuću vodu ako želite da bude savršen okus.

Ova dva savjeta su važna, ali najvažniji je treći, a to je dodavanje tajnog sastojka. Pomoći će vam čak i ako niste u potpunosti slijedili prethodna dva pravila.

U kipuću vodu ulijte jednu žličicu limunovog soka. Obavezno to učiniti prije dodavanja bijelog mesa.

Ovaj jednostavan sastojak osigurat će da gotovo jelo bude mekano i sočno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *