Zabava

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Ovim izribajte svoje podove i zasjat će kao novi, NEĆETE VJEROVOVATI

Osim ovog dobro poznatog trika za sprječavanje lijepljenja kolača za tepsiju, papirom za pečenje možete riješiti i neke druge sitne probleme u kući.
Papir za pečenje mnogi u kući koriste samo za tu jedinu svrhu – da pokriju plehove i tepsije.

Ali postoji 10 izvrsnih načina korištenja pergament papira koji će vam olakšati život i eliminirati male smetnje koje često nitko ne zna kako popraviti.
Ispolirajte slavine:

Fontane ispolirajte papirom za pečenje da zablistaju! Papir će poliranjem ukloniti mrlje od vode, a vosak s papira će neko vrijeme štititi slavine od novih mrlja.

Na najviše police u kuhinji stavite papir za pečenje gdje se skuplja prašina i ljepljiva masnoća od kuhanja. Zamijenite ih na par mjeseci i iznenadit ćete se koliko će prljavštine ostati na njima. Ovim papirom također možete prekriti ladice i unutarnje police u kuhinjskim elementima.
Očisti pod:

Stavite pergamentni papir kao krpu i obrišite pod kao i obično. Pokupit ćete svu prljavštinu s poda i ispolirati ga voskom za papir.
Očistite glačalo:

Ako vam se pegla zaglavila, učinite sljedeće: papir za pečenje pospite solju i kada se pegla maksimalno zagrije, lagano trljajte dok ne uklonite svu prljavštinu.
Spremite otvarač za konzerve:

Papir za pečenje je premazan voskom koji će se prenijeti na oštricu otvarača i tako ga očistiti ako je zaprljan te ga dodatno premazati i tako zaštititi od hrđe i “podmazati” za otvaranje bez muke.

Spriječite škripu vrata:

Vrata koja škripe jer zapinju pri zatvaranju i otvaranju istrljajte papirom za pečenje i riješite se neugodnog zvuka. Vosak s papira obložit će rubove i vrata će se lakše zatvarati i otvarati.
Spremite vrtni alat:

Ovim papirom očistite vrtni alat nakon upotrebe. Osim što će lako ukloniti ostatke zemlje, vosak s papira zaštitit će metal od hrđe.
Odvijte zaglavljeni patentni zatvarač:

Ako primijetite da vam je patentni zatvarač na jakni ili torbi negdje zapeo, istrljajte ga papirom za pečenje i tako namažite zube! Bit će kao nov.
Posložite police u hladnjaku:

Papir za pečenje idealan je za oblaganje polica i ladica, čak i u hladnjaku. Zaštitit će police ako se nešto prolije, dovoljno da ne morate brisati cijeli hladnjak, već samo zamijeniti papir.
Očistite metalne šipke:

Kako bi karike na kupaonskoj zavjesi lakše klizile, šipku istrljajte papirom za pečenje i na taj način je namažite i obrišite prašinu koja se sigurno zalijepila. Isti princip čišćenja prašine primijenite na šipke u ormarima i ormarima. Poliranjem će ponovno zablistati.

alo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *