Ispovesti

Zadržavanje vode se javlja u cirkulatornom sistemu

Zadržavanje vode se javlja u cirkulatornom sistemu ili unutar tkiva i šupljina. Može izazvati oticanje ruku, stopala, gležnjeva i nogu.

Zadržavanje vode u organizmu može biti prouzrokovano hormonalnim promenama,nedostatkom fizičke aktivnosti, a i gojaznost igra ključnu ulogu. Oboljenj srca, bubrega i kapilara mogu takođe da dovedu do zadržavanja vode i oticanja, prenosi Healthline.

Kako biste manje zadržavali vodu, jako je važno da unosite što manje soli, a takođe je važno da u ishranu ubacite magnezijum.

Magnezijum je veoma važan mineral. Uključen je u više od 300 enzimskih reakcija koje održavaju pravilno funkcionisanje vašeg tela. Štaviše, povećanje unosa magnezijuma može pomoći u smanjenju zadržavanja vode. U stvari, neka istraživanja sugerišu da suplementi magnezijuma mogu da pomognu u smanjenju simptoma predmenstrualnog sindroma (PMS), uključujući nadimanje i zadržavanje vode.

Na primer, jedna starija studija je otkrila da uzimanje 250 mg magnezijuma dnevno poboljšava nekoliko simptoma PMS-a, uključujući nadimanje. Dobri izvori magnezijuma su orasi, cela zrna, tamna čokolada, riba i lisnato zeleno povrće. Takođe je dostupan kao dodatak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *