26/09/2022

Sve vijesti na jednom mjestu

DA LI ZNATE KOLIKO DUGO MOŽE VEŠ DA STOJI U MAŠINI NAKON PRANJA? Odgovor će vas sigurno zapanjiti!

2 min read

Moguće je ostaviti veš nekoliko sati u mašini, a da on ipak zadrži miris i svježinu.

Ako se desi da morate da izađete iz kuće i da veš nema ko da izvadi, znajte da on može da vas sačeka tamo gde ste ga ostavili i do 12 časova nakon pranja, ali u određenim uslovima.

Prije svega treba da znate da li sama mašina sadrži bakterije i buđ i da li je prljava i neugodnog mirisa kada je prazna.

Ukoliko je to slučaj, veš koji odmah izvadite nakon pranja imaće takođe neprijatan miris, koji će biti još izraženiji ukoliko takvu odeću ostavite nekoliko sati neraširenu.

Tada bi trebalo detaljno očistiti mašinu, po mogućnosti da sipate sirće na mjesto gdje inače sipate deterdžent i da uključite praznu mašinu da se opere, ukoliko već nemate program za čišćenje mašine.

Drugi preduslov za svjež i čist veš nakon dugog stajanja u mašini jeste da ste sipali tačno onoliko deterdženta koliko je propisano. Manje može biti nedovoljno, a više može imati kontraefekat, lijepiti se za odjeću. Kada je nedovoljno isprana, na nju se lako lijepe i bakterije, pa je rezultat čak i odmah raširenog veša nečista odjeća koja uz to nema baš najugodniji miris.

Ukoliko se desi da osjećate neprijatan miris, to je znak da je buđ već počela da se širi i da se veš ubuđao, pa ga je potrebno ponovo dobro oprati.

Ukoliko ipak osjećate svježinu nakon otvaranja vratanaca, imate dvije brige manje – ispravnu, čistu mašinu i manjak stresa kada ste u žurbi, a veš mora da sačeka da ga raširite.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.