24/09/2022

Sve vijesti na jednom mjestu

DANAS JE GODINU DANA OD SMRTI LEGENDARNOG BALAŠEVIĆA – porodica donijela odluku: Oglasila se njegova kćerka Beba

1 min read
DANAS JE GODINU DANA OD SMRTI LEGENDARNOG BALAŠEVIĆA – porodica donijela odluku: Oglasila se njegova kćerka Beba

Pjevačeva kćerka Beba se oglasila…

Legendarni kantautor, Đorđe Balašević, preminuo je na današnji dan prošle godine, 19. februara, u Kliničkom centru Vojvodine.

Poštujući odluku samog velikog barda koju je još u pjesmi “Slovenska” ispjevao kada je napisao: “Ako umrem mlad, posadi mi na grobu samo ruzmarin. Ne dozvoli tad da naprave od toga tužni treći čin. Nek mi ne drže govore, nek drugom pletu lovore…”, porodica Balašević odlučila je da ne drži pomen svom voljenom Đorđu.

Đoletova kćerka Jelena Beba Balašević na svom Fejsbuku je napisala status:

– Obeležavati dan kad je Neko Tvoj otišao sa ovog sveta, nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući. Ne zbog “nedostatka poštovanja”, nego upravo suprotno. Tog Nekog sećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pesmi koju ste komentarisali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima…

– I ne, nije ti potreban taj datum u godini da bi obeležio svoje sećanje na tog Nekog. Od svih prelepih i predragocenih dana koje provedeš sa tim Nekim, gotovo je uvredljivo obeležavati baš taj dan. Oni koji su slušali i razumeli Đoleta, setiće se da je on tu neminovnost u svom fazonu zvao “formalnost koju treba da obavim” – napisala je Beba između ostalog u objavi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.