24/09/2022

Sve vijesti na jednom mjestu

PORODICA NEĆE OBILJEŽITI GODIŠNJICU SMRTI ĐORĐA BALAŠEVIĆA: Evo zašto!

3 min read
PORODICA NEĆE OBILJEŽITI GODIŠNJICU SMRTI ĐORĐA BALAŠEVIĆA: Evo zašto!

Obilježavati dan kad je neko tvoj otišao sa ovog svijeta, nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući, saopštila je ćerka pokojnog kantautora

Jedan od najvećih kantautora na ovim prostorima i legendarni muzičar Đorđe Balašević preminuo je prije godinu dana u 67. godini u Novom Sadu. Za dvadesetak dana biće mu prva godišnjica, a kćerka Jelena Beba Balašević je objasnila što porodica neće održati jednogodišnji pomen.

Looking For a Career Change Amid the ‘Great Resignation?’ Here's What To Do
“Obilježavati dan kad je neko tvoj otišao sa ovog svijeta, nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući. Ne zbog “nedostatka poštovanja” nego upravo suprotno. Tog nekog sjećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pjesmi koju ste komentarisali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima…”, napisala je Beba na svoj Fejsbuku i nastavila:

“I ne, nije ti potreban taj datum u godini da bi obilježio svoje sjećanje na tog nekog. Od svih prelijepih i predragocjenih dana koje provedeš sa tim Nekim, gotovo je uvredljivo obilježavati baš taj dan”.

Jelena je nakon iznenade smrti oca počela ponovo da piše pjesme, a osvrnula se i na očevu muziku i fanove:

“Oni koji su slušali i razumeli Đoleta, setiće se da je on tu neminovnost u svom fazonu zvao “formalnost koju treba da obavim”… Dan kad sam rođen, Sveti Luka, Bogojavljenska noć, Prvi januar popodne, Noć kad je Tisa nadošla, i tako dalje, da ne govorim o tome da je napisao i knjigu koja u svom nazivu ima i Kalendar…”

“Pa sigurno možemo da izaberemo neki drugi datum koji bi daleko adekvatnije išao uz imidž Večitog Klinca koji nas je tolike godine radovao… Ako želimo da pokažemo svoje poštovanje, zahvalnost, ljubav i sreću što smo voleli Nekog, logičnije je da to bude dan kad je on stigao na ovaj svijet… A ne otišao sa njega…

Dakle, samo za one koji drugačije gledaju na sve to: svijećama je mjesto, zna se gdje… Imajte poštovanja i razumevanja prema nama koji živimo u Jovana Cvijića… Mislim da nema potrebe dalje da objašnjavam zašto… Te sveće imaju svoj pridev koji izbegavam da koristim sada, ali odnosi se na lokaciju… A to nije porodična kuća…”, smatra Balaševićeva.

Mlada umjetnica i rediteljka se prisejtila i svoga oca i veze s njim.

“Svi vi ostali koji kapirate, izvinite što moram tako direktno da se obratim… To je samo za malobrojne likove koji su se prošvercovali u fanove, ubrljali nam ime i imidž pravih Đotova, bavili se time ko je šta od nas obukao, rekao, napisao, zabranjivao i druga lupetanja Zaludnih koji su pogrešno doživjeli mog oca na prvom mestu…

Što se mene tiče, ma koliko to grubo zvučalo, oni koji od čitavog tog života i njegovog bezvremenog dela izaberu da obilježavaju taj datum, nisu ništa ukapirali Đoleta.

Ne pitajte me kako znam”.

(Stil.kurir.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.